Kırmızı et üretim varsayımı, Ziraî İşletmelerde Hayvansal Üretim Araştırmasından elde edilen demografik datalara dayalı olarak belirlenen “Kasaplık Güç Oranı” ile hesaplanan “iç popülasyondan kesilen hayvan sayısı” ile “ithalattan kesilen hayvan sayısı”nın ortalama karkas tartıları ile çarpılması suretiyle elde edilmektedir.
Buna nazaran 2022 yılında 2 milyon 191 bin 625 ton olan kırmızı et üretimi, 2023 yılında %8,8 artarak 2 milyon 384 bin 47 ton olarak varsayım edildi. Bu kapsamda bir evvelki yıla nazaran sığır eti üretimi %6,2 artarak 1 milyon 670 bin 606 ton, koyun eti üretimi %16,3 artarak 569 bin 66 ton, keçi eti üretimi %11,3 artarak 128 bin 989 ton, manda eti üretimi ise %13,3 artarak 15 bin 386 ton oldu.
Son on yıla ait kırmızı et üretim kestirimleri incelendiğinde, toplam kırmızı et üretiminin 2014 yılında 1 milyon 123 bin 59 ton iken 2023 yılında 2 milyon 384 bin 47 tona ulaştığı görüldü.
Kırmızı et üretiminin 2023 yılında %70,1’ini sığır eti, %23,9’unu koyun eti, %5,4’ünü keçi eti ve %0,6’sını manda eti oluşturdu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025SPOR
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025GÜNDEM
13 Aralık 2025
1
Yabancı ilgisini üzerine çeken yerli hisseler
64141 kez okundu
2
Ekonomik inanç endeksi Mart ayında 100,0 iken, Nisan ayında %1,0 oranında azalarak 99,0 kıymetini aldı
61831 kez okundu
3
HSBC, havacılık hisselerini mercek altına aldı
2167 kez okundu
4
HSBC, havacılık hisselerini mercek altına aldı
2096 kez okundu
5
Yatırımlarına sürat veren Sabancı ikiz dönüşüme öncülük etmeyi sürdürüyor
971 kez okundu