Daha sağlıklı ve zinde bir bünyeye sahip olabilmek için beslenmede sebze-meyve istikrarının sağlanması kıymetli.
Brokolinin lif ve karbonhidrat bakımından epeyce varlıklı olduğunu paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Brokoliden azamî seviyede faydalanmak için 5 dakikadan fazla pişirmemek gerekiyor. Uzun müddet pişirilen brokolide yüzde 60 oranında vitamin ve besin kaybı ortaya çıkıyor. Bu kaybı önlemek için pişirme mühleti kadar pişirme sistemi de hayli değerli, kesinlikle buharda pişirme yahut haşlama seçeneklerinden biri tercih edilmeli” açıklamasında bulundu.
Brokolinin guatrojen içeren bir besin olduğunu lisana getiren Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Guatrojenik besinler bedenin iyot kullanma yeteneğini engellediği için kişinin tiroit işlevlerini bozabilir. Bilhassa tiroitte nodülleri olan bireylerin çiğ brokoli tüketimine dikkat etmesi gerekir. Tıpkı vakitte brokoli, yüksek ölçüde K vitamini içerdiği için kanın pıhtılaşmasını sağlar. Bu sebeple kan sulandırıcı ilaç kullananlar da tüketmeleri gereken brokoli ölçüsünü tabiplerine danışmalı” ikazında bulundu.
Brokolinin 8 faydası
Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, brokolinin haftada 2 gün tüketilmesinin 8 yararını paylaştı:
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
10 Kasım 2025SPOR
10 Kasım 2025GÜNDEM
10 Kasım 2025SPOR
10 Kasım 2025SPOR
10 Kasım 2025GÜNDEM
10 Kasım 2025GÜNDEM
10 Kasım 2025
1
Sağlıklı beslenme ve fizikî aktivite obezitenin ilacı oluyor
53954 kez okundu
2
Teknoloji bağımlılığı nedeniyle tuvalete bile gitmiyorlar!
48187 kez okundu
3
Trump’tan seçim sonrası ilk mülakat
8603 kez okundu
4
Sağlıklı bir kalp için ömür biçimi değişikliği ve rutin denetim şart!
6255 kez okundu
5
Avusturya başbakanı Sebastian Kurz ile ilgili bilinmeyenler
5126 kez okundu